Fysiotherapie Knops (Venlo-Blerick) - Kinesio taping en tapen

Kinesio taping en tapen

Tapen of bandageren is een methode waarbij, met behulp van plakkende bandages en tape, beschadigde weefsels worden ondersteund waardoor deze rust krijgen en kunnen herstellen. Bij een gipsverband wordt een gewricht helemaal stil gelegd, maar bij een bandage wordt alleen die beweging geremd, waarbij de beschadigde weefsels belast worden. De overige bewegingen worden zoveel mogelijk vrij gelaten, waardoor er nog redelijk tot goed gefunctioneerd kan worden. Er wordt dus selectief geïmmobiliseerd. Buiten het feit dat men kan blijven functioneren zullen de spieren niet verzwakken en blijft het bewegingsgevoel in tact.

KiniseoTaping werd aan het begin van de jaren '70 in Azië gebaseerd op principes uit de chiropractie en kinesiologie. De grondgedachte is: Spieractiviteit is belangrijk voor beweging en houding maar tevens ook voor de bloedcirculatie en lymfcirculatie. Heeft u last van overbelasting van schouder of rug? U wilt natuurlijk van uw klachten af. De bekendste fysiotherapiepraktijk in Venlo helpt u graag met behulp van Kinesio Taping. Kinesio Taping is effectief bij onder andere schouderklachten, rugklachten en achillespeesklachten.

Voorbeelden van klachten waarvoor Kinesio Taping wordt gebruikt:

  • littekenbehandeling
  • lokale vochtophoping
  • menstruatiepijn
  • spier- en peesletsel
  • verstuiking/kneuzing

Fysiotherapie Knops

Prins Mauritsstraat 8
5923 AZ Venlo

T: 077-3827130
E: info@fysiovenloblerick.nl

Volg ons op Facebook

KvK: 82268118

Fysiotherapie in Venlo en Blerick

Heeft u reuma, orthopedische klachten, hartfalen, sportblessures of spanningsklachten? Loop niet langer met uw klachten rond. Neem vandaag nog contact op via 077-3827130 of kom langs in de praktijk aan de Prins Mauritsstraat 8 in Venlo-Blerick om een afspraak te maken.