Fysiotherapie Knops (Venlo-Blerick) - Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Claudicatio intermittens (etalagebenen) is een specialisatie van de fysiopraktijk  Knops.

De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) zijn de slagaders van het been door vetafzetting in- en verkalking van de wand van de slagadres. Hierdoor kunnen deze minder bloed aanvoeren en gaat er ook dus minder zuurstof naar de benen. Dit kan leiden tot pijnklachten.

Een typische klacht bij etalagebenen is pijn na een stukje lopen. Na een poosje rusten (door bijvoorbeeld voor een etalage een poosje staan te kijken, vandaar de Nederlandse benaming) zakt de pijn weer wat af en kan de patiënt weer verder lopen. De afstand die de patiënt nog kan lopen zonder pijn te krijgen is een praktische maat voor de ernst van de aandoening.

Chronisch Zorgnet

Etalgebenen

De fysiotherapeut adviseert u en geeft u oefeningen. Als u deze oefeningen goed blijft uitvoeren, heeft u hier op lange termijn veel profijt van. Ook bij specifieke problemen zoals bijvoorbeeld traplopen, kan de fysiotherapeut u gerichte oefeningen geven. HVL (hart, vaat, long) fysiotherapeuten hebben met name veel ervaring met etalagebenen.

Als uw bloedvat teveel vernauwd is, kan een ingreep in het ziekenhuis nodig zijn. Door te dotteren of een bypass te plaatsen, verdwijnt de vernauwing. Na de operatie kunt u het advies krijgen om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Hij kan u helpen herstellen.

Praktijk voor Fysiotherapie Munten & Knops is aangesloten bij Claudicationet.

Fysiotherapie Knops

Prins Mauritsstraat 8
5923 AZ Venlo

T: 077-3827130
E: info@fysiovenloblerick.nl

Volg ons op Facebook

KvK: 82268118

Fysiotherapie in Venlo en Blerick

Heeft u reuma, orthopedische klachten, hartfalen, sportblessures of spanningsklachten? Loop niet langer met uw klachten rond. Neem vandaag nog contact op via 077-3827130 of kom langs in de praktijk aan de Prins Mauritsstraat 8 in Venlo-Blerick om een afspraak te maken.